Råvara

För oss på Östgöta kök är det en självklarhet att välja råvaror utifrån ursprung och kvalitet. Vi arbetar gärna med lokala producenter, där hantverket fortfarande är viktigt, som hos; Visätter, Ormsätter, Rodga Säteri, Finnö Fisk, Orga kvarn med flera. Leverantör helt utifrån säsong och via vår lokala grossist Bondens får vi löpande information om aktuella råvaror.

Vi tänker grönt och jobbar kontinuerligt med att välja råvaror som ger så litet miljöavtryck som möjligt. Vi ser det även som väldigt viktigt att minska konsumtionen av kött/fisk och fågelprotein och vi sätter därför det gröna alternativet i förrummet, med det menar vi att proteinet ska vara ett tillbehör och inte tvärt om. Det utan att ge pekpinnar.

Hantverk

Med skickligt hantverk levererar vi en produkt där mat och dryck i kombination av fantastisk service blir en upplevelse som sticker ut. Vi producerar allt för hand, som till jul då vi handrullar köttbullar av cirka 1 ton färs. För att inte tala om alla ägg och räkor som skalas. All matlagning sker för hand med hjärta.

Omtanke

För oss betyder omtanke allt. Omtanke mot våra gäster som får dem att känna sig speciella. Omtanke mot oss själva och våra medarbetare som gör att vi är en bra medmänniska och arbetsgivare. Även omtanke om vårt klimat och vår framtida värld, vilket för oss innebär att vi ogärna jobbar med plast och att allt engångsmaterial skall vara fullt komposterbart.