Gott nytt år med vänner och familj!
Snart är det dags att säga farväl till året som gått och välkomna ett nytt hoppfullt 2026. Vad passar då bättre än att tillbringa årets sista timmar med dem du håller kärt? Luta dig tillbaka och låt oss stå för festmaten!
Här beställer du nyårsmenyn från Östgöta Kök Norrköping. Vill du beställa från vår enhet i Linköping? Det gör du här!
Nyårsmeny 2025
Tilltugg till drinken
Västerbottenost terrine med svensk sikrom och syrad grädde (Ä)
***
Rökt hjort från Ormsäter med cornichons, creme cheese, pepparrot och kavring (L,G)
***
Räkor, crème fraiche, majonnäs, citron på dillbotten toppat med picklad rödlök (L,G, Ä)
165 kronor
Vinrekommendation: Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (artnr: 768801)
Meny 1
Förrätt
Hummersoppa med blomkål & hummerterrine serveras med oststänger (G, Ä)
Vinrekommendation: Cabriz Reserva Branco (artnr: 270301)
***
Varmrätt
Hällstekt svensk oxfilé ”provencal” serveras med savoykål fylld med karljohansvamp, tomat & basilika.
Rödvinssås, ört & vitlökssmör samt pommes rösti (L)
Vinrekommendation: Crozes-Hermitage Les Launes (artnr: 280001)
***
Dessert
Dulce de leche chokladtarte serveras med passionfrukts bavaroise (G, L, Ä)
Vinrekommendation: Ricossa, 432501
649 kronor per person
Meny 2
Förrätt
Laxtartar på rimmad & kallrökt lax med senapskräm, ramslökskapris & picklad pepparrot
Toppas med ett vinterströssel på jordärtskocka & grönkål (Ä)
Vinrekommendation:
Ruppertsberger Von Wallberg Riesling Trocken (artnr: 5742801)
***
Varmrätt
Ört & parmesanöverbakad torskrygg med fylld tomat med kräftstjärtar, jalapeno & marconamandel (L, M)
Serveras med Champagnesås & pommes duchess
Vinrekommendation: Côtes du Jura Chardonnay, (artnr: 232701)
***
Dessert
Halloncrémeux med citronkräm & lakritsmaräng (Ä)
Vinrekommendation: Brachetto dÁcqui, 626002
619 kronor per person
Meny 3
Förrätt
Rödbetstartar med rökig elegans, getost, senapskräm & ramslökskrisp
Toppas med ett vinterkrisp på jordärtskocka & grönkål (Ä)
Vinrekommendation: Balthasar RessRheingau Riesling Feinherb (artnr: 5568301)
***
Varmrätt
Canneloni på eldad rotselleri fylld med karljohansvamp, tomat, basilika & ost från Almenäs tegel
Serveras med en örtsallad (L)
Vinrekommendation: Historic NegreTerroir al Limit, 2022 (artnr: 9510501)
***
Dessert
Dulce de leche chokladtarte serveras med passionfrukts bavaroise (G, L, Ä)
Vinrekommendation: Ricossa, 432501
549 kronor per person
Vill du komponera din egna meny, såklart kan du göra det!
TILLTUGG
Västerbottenost terrine med svensk sikrom och syrad grädde (Ä)
***
Rökt hjort från Ormsäter med cornichons, creme cheese, pepparrot och kavring (L,G)
***
Räkor, crème fraiche, majonnäs, citron på dillbotten toppat med picklad rödlök (L,G, Ä)
185 kronor
***
Förrätter
Hummersoppa med blomkål & hummerterrine serveras med oststänger (G, Ä)
175 kronor
***
Laxtartar på rimmad & kallrökt lax med senapskräm, ramslökskapris & picklad pepparrot
Toppas med ett vinterströssel på jordärtskocka & grönkål (Ä)
175 kronor
***
Rödbetstartar med rökig elegans, getost, senapskräm & ramslökskrisp
Toppas med ett vinterkrisp på jordärtskocka & grönkål (Ä)
155 kronor
Varmrätter
Hällstekt svensk oxfilé ”provencal” serveras med savoykål fylld med karljohansvamp, tomat & basilika.
Rödvinssås, ört & vitlökssmör samt pommes rösti (L)
395 kronor
***
Ört & parmesanöverbakad torskrygg med fylld tomat med kräftstjärtar, jalapeno & marconamandel (L, M)
Serveras med Champagnesås & pommes duchess
325 kronor
***
Canneloni på eldad rotselleri fylld med karljohansvamp, tomat, basilika & ost från Almenäs tegel
Serveras med en örtsallad (L)
***
295 kronor
Dessert
Dulce de leche chokladtarte serveras med passionfrukts bavaroise (G, L, Ä)
***
Halloncrémeux med citronkräm & lakritsmaräng (Ä)
125 kronor per rätt
Allergiinformation
L = Laktos
G = Gluten
Ä = Ägg
M= Mandel
Beställ din nyårsmeny senast 27/12 klockan 12:00. Du hämtar din meny den 30/12 mellan 11:00-14:00.
(Observera att maten hämtas dagen innan nyårsafton)
(Reservation för slutförsäljning)
Bläddra fram i kalendern till den 30/12 för att påbörja din beställning