Det här blir en middag där vi med hjälp av spännande svenska råvaror och produkter vill skapa en fantastisk matupplevelse med hållbarhet i fokus. Vi kommer att ta det bästa som den tidiga våren har att erbjuda och skapa en trerättersmeny som framhäver de råvaror som vi tycker borde få synas mer än vad de gör. Middagen kommer präglas av ett nollsvinnstänk, där vi med hjälp av klassiska och moderna tekniker tar tillvara på hela råvaran med ambition att slänga så lite som möjligt.

Till menyn serverar Anna från Handpicked Wines passande och goda viner från olika länder med tanken ”Alla får vara med”. Hon har valt ut viner från producenter som arbetar ekologiskt på sina gårdar.


Fredag 12 april

Insläpp från 18.00

Mingla eller ta en drink i baren

Middagen startar 18.30


Kvällens meny

Snacks
3 sorters snacks i vårens smaker
– Dem St Remy, Cremant de Alsace, FR

Förrätt
Förra årets sista och årets första vita sparris / nässlor / ramslök
– Gysler Riesling Klangwerk Hölle, TYS

Varmrätt
Kotlett av svensk mangaliza gris / vårlök / libbsticka / potatis
– Birgit Braunstain Blaufränkisch, ÖST

Dessert
Rabarber / yoghurt från strands mejeri / myskmadra / gurka
– Papagiannakos Kalogeri, GRE


Pris per person:

995 kronor för 3 rätters meny, inkl vinpaket och snacks.

Bokning

Välkommen att boka bord på info@ostgotakok.se senast 5 april.